Miniquiches met scampi’s, prei, zure room en dille + salade van tomaat en venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Stoof de knoflook en de prei zacht. Kruid met het kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Snipper de dille. Klop de eieren los met de zure room en breng het mengsel op smaak met de gesnipperde dille, nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Snij cirkels uit het bladerdeeg die enkele centimeters groter zijn dan de bakvormpjes van 13 cm diameter. Leg ze in de vier met bakpapier beklede bakvormpjes. Beleg ze met de gebakken prei en ± 3 scampi’s per taartje. Overgiet ze met het eimengsel. Bak de quiches 20 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de salade. Maak de venkel schoon, snij de knol in flinterdunne reepjes of plakjes en besprenkel ze met citroensap. Spoel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de venkel met de tomaat, de honing, de olijfolie en de dille en kruid de salade met peper en zout.
-
5
Serveer de quiches warm, lauw of koud met de salade.