Recept

Aspergegratin met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Graag extra koolhydraten? Verdeel 250 gram beetgaar gekookte pasta, zoals penne of farfalle, over de bodem van de ovenschaal en schep hier de asperges en de saus op. Ook gebakken krieltjes zijn lekker bij deze gratin.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de diepgevroren asperges 5 minuten in kokend water. Laat ze daarna goed uitlekken en dep ze droog. Halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi ze met de hamblokjes.

  2. 2

    Meng de mascarpone met de yoghurt en alle kruiden. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Schep het roommengsel op de asperges. Rasp er wat citroenschil over en bestrooi alles met de kaas.

  3. 3

    Bak de gratin in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Werk hem voor het serveren af met de extra tijmblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergegratin met ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!