Recept

Gehaktballen met seldersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met aardappelpuree of gekookte patatjes.

Bladselderij - niet te verwarren met bleekselder - is een kruid met frisse, licht pittig smakende groene blaadjes. Vind je het niet, dan kun je het perfect vervangen door bladpeterselie.

bereiding
  1. 1

    Hak de blaadjes van de dragon fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de gehakte dragon samen met de knoflook, het ei en het paneermeel. onder het gehakt. Kneed alles goed onder elkaar. Rol een 12-tal ballen van het gehakt en bak ze in boter rondom bruin en gaar.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en stoof ze glazig in boter. Voeg de nog bevroren selderblokjes toe en roerbak die 3 minuten op hoog vuur. Bestuif ze met de bloem en roerbak nog 1 minuut.

  3. 3

    Giet de witte wijn bij de selder en laat de alcohol verdampen. Giet er nu de room bij en roer er de kruidenkaas onder. Laat de saus 5 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de gehaktballen over de borden en schep er de seldersaus over. Werk het gerecht af met de bladselderij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktballen met seldersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!