Recept

Scampirolletjes uit de airfryer met asperges en chiliolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen airfryer? Je kunt deze ­rolletjes ook in de oven maken. Zet de oven op 210°C hetelucht en bak ze 13 à 15 minuten. 

Filodeeg vind je in de versafdeling of diepvries. Diepgevroren filodeeg moet doorgaans eerst 2 uur ontdooien op kamer-temperatuur voor je het kunt gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Snij de asperges en de scampi’s in fijne stukjes en kruid ze met het ­kerriepoeder, peper en zout.

  2. 2

    Halveer de vellen filodeeg en neem 1 vel per rolletje. Bestrijk het filodeegvel met olijfolie. Leg wat van het scampi-aspergemengsel onderaan op een vel ­filodeeg maar hou de zijkanten vrij. Plooi de zijkanten naar binnen en rol het deeg van onder naar boven op. Herhaal dit voor alle rolletjes en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak ze 8 minuten in de airfryer op 190°C.

  3. 3

    Meng de Thaise chilipasta met het limoensap en de rest van de olijfolie. Snij de blad­peterselie in fijne reepjes.

  4. 4

    Strooi de bladpeterselie op de scampirolletjes en ­serveer ze met de chiliolie en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampirolletjes uit de airfryer met asperges en chiliolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!