Recept

Detoxsalade met scampi’s en geroosterde kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Powerfood plus

Waterkers is een echte krachtpatser van bij ons! Het is een caloriearme groente, rijk aan jodium, ijzer, calcium, vitamine A en C. Bovendien heeft waterkers een bloedzuiverende werking, helpt het vetten uit voeding gemakkelijker te verteren en ondersteunt het de natuurlijke afweersystemen. Kortom: het geeft je tonnen verfrissende lente-energie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten en doe ze in een kommetje. Meng er de kokosschilfers, de cayennepeper, de sesamolie en de sojasaus onder en stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kikkererwten 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten in een blendertje en mix.

  3. 3

    Spoel de boerenkoolblaadjes en de waterkers en doe ze in een kom. Schil de pompelmoes en snij hem à vif in partjes. Spoel de appel en snij hem in schijfjes. Verdeel de pompelmoespartjes en de appelschijfjes over de salade.

  4. 4

    Bak de scampi’s krokant in de arachideolie. Kruid ze met peper, zout en cayennepeper. Leg ze op de salade en werk die af met de geroosterde kikkererwten en de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Detoxsalade met scampi’s en geroosterde kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!