Detoxsalade met scampi’s en geroosterde kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten en doe ze in een kommetje. Meng er de kokosschilfers, de cayennepeper, de sesamolie en de sojasaus onder en stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kikkererwten 20 minuten in de oven.
-
2
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten in een blendertje en mix.
-
3
Spoel de boerenkoolblaadjes en de waterkers en doe ze in een kom. Schil de pompelmoes en snij hem à vif in partjes. Spoel de appel en snij hem in schijfjes. Verdeel de pompelmoespartjes en de appelschijfjes over de salade.
-
4
Bak de scampi’s krokant in de arachideolie. Kruid ze met peper, zout en cayennepeper. Leg ze op de salade en werk die af met de geroosterde kikkererwten en de dressing.