Recept

Minipinsa’s met taleggio, ‘nduja, ansjovis en gekonfijte tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pinsa houdt het midden tussen een klassieke pizza en focaccia en is lekker luchtig. Probeer deze geweldige topping.

Taleggio is een Italiaanse halfzachte kaas met een intense geur, maar verrassend milde smaak. Lekker om mee te koken omdat hij mooi smelt en een heerlijke zachte romige smaak heeft.

’Nduja is een pikante, smeuïge worst uit Zuid-Italië, specifiek uit de regio Calabrië. Het is een echt smaakbommetje. Gebruik het met mate want het kan erg pikant zijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal en bedruppel ze met de olijfolie. Kruid ze met peper en zout en rooster ze zo’n 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Verhoog dan de oventemperatuur naar 220°C. Lepel de passata op de pinsabodems. Lepel er wat van de gekonfijte tomaatjes en ‘nduja op. Pel de rode ui, snij hem fijn en verdeel hem over de pinsa’s. Snij de taleggio en de ansjovis in stukjes en verdeel ook die over de pinsa‘s. Bak de pinsa’s 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Hak de bladpeterselie fijn. Haal de pinsa’s uit de oven en werk ze af met de honing en de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipinsa’s met taleggio, ‘nduja, ansjovis en gekonfijte tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!