Recept

Inktvissalade met witte bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Inktvissalade met witte bonen

Budgettopper van Libelle’s foodstylist Sonja Peeters: “In tegenstelling tot wat velen denken, zijn inktvisringen, zowel diepgevroren als vers, helemaal niet zo duur. In combinatie met de romige bonen smaken ze héérlijk. Als je wat sneetjes oud brood overhebt, maak er dan croutons van en geef er het gerecht extra crunch mee!”

Tip: lekker met bruin brood en eventueel een extra partje citroen.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Pers de knoflook. Doe de inktvisringen in een kom. Voeg de knoflook, de chilivlokken en 2 eetlepels olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar. Laat de inktvis even rusten.

  2. 2

    Giet de witte bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten en meng ze samen met het citroensap, de geraspte citroenschil, de wittewijnazijn en een scheutje olijfolie onder de bonen. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Roerbak de inktvisringen enkele minuten in olijfolie op hoog vuur. Schep ze uit de pan en meng ze samen met het bakvocht onder de bonen.

  4. 4

    Verdeel de inktvis-bonensalade over de borden. Werk ze af met de verse kruiden en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Inktvissalade met witte bonen

Ingrediënten voor

4 personen
  • inktvisringen (vers of diepvries (ontdooid))500 g
  • witte bonen (blik)800 g
  • sjalotten2
  • bladpeterselie1 handje
  • munt1 handje
  • basilicum1 handje
  • knoflook2 teentjes
  • citroensap2 el
  • onbehandelde citroen (de geraspte schil)1
  • chilivlokken1 kl
  • wittewijnazijn2 el
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!