Inktvissalade met witte bonen
bereiding
bereiding
-
1
Pers de knoflook. Doe de inktvisringen in een kom. Voeg de knoflook, de chilivlokken en 2 eetlepels olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar. Laat de inktvis even rusten.
-
2
Giet de witte bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten en meng ze samen met het citroensap, de geraspte citroenschil, de wittewijnazijn en een scheutje olijfolie onder de bonen. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Roerbak de inktvisringen enkele minuten in olijfolie op hoog vuur. Schep ze uit de pan en meng ze samen met het bakvocht onder de bonen.
-
4
Verdeel de inktvis-bonensalade over de borden. Werk ze af met de verse kruiden en serveer meteen.
Ingrediënten voor
4 personen- inktvisringen (vers of diepvries (ontdooid))500 g
- witte bonen (blik)800 g
- sjalotten2
- bladpeterselie1 handje
- munt1 handje
- basilicum1 handje
- knoflook2 teentjes
- citroensap2 el
- onbehandelde citroen (de geraspte schil)1
- chilivlokken1 kl
- wittewijnazijn2 el
- olijfolie
- peper
- zout