Gepoft rijstpapier met zalm en asperges
bereiding
-
1
Verhit een laagje plantaardige olie in een pan tot 180°C. Knip of breek de rijstvellen in 4 kwartjes. Frituur elk stukje enkele seconden in de hete olie tot het opbolt en knapperig wordt. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een snuifje zout.
-
2
Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij de asperges in kleine schuine stukjes en kook ze 3 minuten in gezouten kokend water. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.
-
3
Maak een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de rijstazijn, de honing en de gember.
-
4
Snij de zalm in plakjes. Beleg het gepofte rijstpapier met de plakjes zalm en enkele aspergestukjess. Druppel er een beetje dressing over en werk de hapjes af met de lente-ui, de koriander en de sesamzaadjes.