Recept

Gepoft rijstpapier met zalm en asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fantastisch hapje met asperges. Graag wat extra pit? Snipper een rode chilipeper fijn en meng die onder de dressing.

bereiding
  1. 1

    Verhit een laagje plantaardige olie in een pan tot 180°C. Knip of breek de rijstvellen in 4 kwartjes. Frituur elk stukje enkele seconden in de hete olie tot het opbolt en knapperig wordt. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een snuifje zout.

  2. 2

    Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij de asperges in kleine schuine stukjes en kook ze 3 minuten in gezouten kokend water. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.

  3. 3

    Maak een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de rijstazijn, de honing en de gember.

  4. 4

    Snij de zalm in plakjes. Beleg het gepofte rijstpapier met de plakjes zalm en enkele aspergestukjess. Druppel er een beetje dressing over en werk de hapjes af met de lente-ui, de koriander en de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepoft rijstpapier met zalm en asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!