Recept

Crispy rice salad met plantaardige teriyaki kipstukjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krokante rijst met malse kipstukjes en knapperige groentjes. 

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst, giet af en meng met de sesamolie en teriyakisaus. Verspreid over een bakplaat, druk lichtjes aan en bak 20 min. op 180°C - of tot de rijst krokant is.

  2. 2

    Verwarm 1 el olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes krokant. Zet het vuur af en meng de teriyakisaus onder de kipstukjes.

  3. 3

    Snij de komkommer in plakjes, de mango in blokjes, de kool in reepjes, de paprika in blokjes, de koriander fijn en de pinda's grof. Doe alle groenten in een kom.

  4. 4

    Maak de dressing door alle ingrediënten fijn te blenden.

  5. 5

    Werk de salade af met de krokant rijst en dressing. Roer om en werk eventueel af met enkele korianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crispy rice salad met plantaardige teriyaki kipstukjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!