10 supersnelle gerechtjes voor een last minute barbecue
Klaar? Grillen maar!
Wil jij nog snel een gezellige barbecue meepikken? Gelijk heb je! Met deze last minute tips en recepten die je vliegensvlug klaarmaakt, kan het niet mislukken.
7 tips voor een last minute BBQ
- Snel vlees ontdooien doe je zo: verpak het vlees in een plastic ziplockzakje zodat er geen water bij kan en leg het onder stromend koud water. Het vlees ontdooit sneller en beter met koud water dan met warm water.
- Zo koel je vlug je drankjes: doe wat water, enkele ijsblokjes en een handjevol zout in een bak. Leg de flessen erin en binnen het halfuur is je drank ijskoud.
- Houtskool, een BBQ-tang, een vleesvork en een scherp mes zijn onmisbare BBQ-accessoires. Ook een schort is geen overbodige luxe. Zorg dus dat ze altijd klaar liggen, zodat je geen tijd verliest met het zoeken.
- Zorg dat er in de zomer steeds een paar basissauzen in de (koel)kast staan, zoals (zelfgemaakte) ketchup, mayonaise en barbecuesaus. Een rolletje kruidenboter in de diepvries komt ook altijd van pas.
- Zo dek je in geen tijd een feestelijke tafel: leg een mooi tafellaken en leuke servetten op tafel en zet er een karaf water met muntblaadjes of citroenschijfjes bij. Een vaas met wat zelfgeplukte bloemen of takken uit de tuin maakt het helemaal af.
- Ken jezelf en doe wat je graag en goed doet. Klop je bijvoorbeeld een heerlijke mayonaise? Doe dat dan eerst. Maak je cocktails in een handomdraai? Begin daar dan mee. Als het snel moet gaan, begin dan niet te experimenteren.
- Zorg voor een paar lekkere groentegerechten, zoals salades. De meeste zijn klaar in nog geen halfuur. Moet het nog sneller? Koop dan voorgesneden kool en wortel in de supermarkt.