16 sausjes voor bij de barbecue
Want met een sausje erbij, smaakt het altijd beter
Mayonaise, ketchup, cocktailsaus of vinaigrette… Sausjes voor bij de barbecue smaken nóg beter als je ze zelf maakt! Probeer onderstaande 10 recepten dus zeker uit.
Wat is lekker bij…
- mayonaise: alle groenten, gebakken aardappeltjes… Bovendien kun je mayonaise makkelijk pimpen door er kruiden of andere smaakmakers aan toe te voegen. Citroenmayonaise (met een beetje geraspte schil erdoor) vinden wij bijvoorbeeld heerlijk bij gegrilde zeevruchten.
- ketchup en barbecuesaus: lekker bij gegrild vlees of bij hamburgers.
- cocktailsaus: als dipje bij rauwe groentjes vooraf, of bij je slaatjes. Cocktailsaus is ook lekker bij gegrilde vis en zeevruchten.
- vinaigrette, bieslooksaus, koriandersalsa… Deze sausjes zijn vooral lekker bij de rauwe groenten die je serveert. De koriandersalsa kan ook perfect over een stukje gebakken witte vis of kip.
- pesto: in je pastasalade natuurlijk, maar ook bij een stukje kip of vis.
- chimichurri: dé trendsaus van het moment. Bijzonder lekker bij gegrilde steak.
Lees ook…
- Barbecue-sausjes? Weet welke je kiest!
- Zelf barbecuesaus maken met maar 3 ingrediënten
- Let's barbecue! Een volledig dossier met interessante artikelen over barbecue én heerlijke recepten natuurlijk.
- Maak je eigen slanke sausjes
- Barbecue-sausjes? Zoveel calorieën bevatten ze!