Wist je dat er twee types bloedsinaasappels bestaan? De volbloed heeft rood vruchtvlees én een rode schil, terwijl bij de halfbloed enkel het vruchtvlees rood kleurt. Naarmate de bloedsinaasappel verder rijpt, verkleurt hij van met rood dooraderd oranje naar wijnrood. Die kleurschakeringen komen mooi tot hun recht in salades. Nog een leuk idee: snij een carpaccio van bloedsinaasappel en werk die af met fijngehakte pistachenootjes, feta en rozemarijn. Of maak een van deze 12 recepten met bloedsinaasappel. Heerlijk!
Lees ook …
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Marmelade van ananas en bloedsinaasappel
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
IJslolly’s van aardbei en bloedsinaasappel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Crêpes Suzette met sinaasappelsorbet
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Winterse taboulé van kip met honing-balsamicoglazuur
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Smoothie van rode biet en granaatappel
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Granaatappel-bloedsinaasappel spritz met gerookte tijm
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Sinaasappelsalade met geitenkaas
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Champagnecocktail met campari en bloedsinaasappel
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Margarita met bloedsinaasappel en rozemarijn
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Geroosterde rode bietjes met bloedsinaasappel en hazelnoten
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Hollandse pannenkoek met bloedsinaasappel en cointreaukaramel
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Taco met warmgerookte zalm, gebrande bloedsinaasappel en boerenkoolsalade