Wintergroenten stelen de show
Voor wie houdt van koken à la Ottolenghi
Geroosterd, gevuld, gepoft … met wintergroenten van bij ons kun je alle kanten uit. In deze heerlijke gerechten stelen ze sowieso de show.
5x groenten op hun best
- Rooster je een groente in haar geheel op een bakplaat, in een stoofpot of in een ovenschaal, zorg er dan voor dat de groente stabiel staat en snij de onderkant netjes bij. Op het snijvlak zal de groente zeker recht blijven staan.
- Snij de blaadjes van bijvoorbeeld bloemkool of broccoli niet weg, want die worden lekker knapperig in de oven. Je bereidt ze zoals boerenkoolchips, met een beetje peper, zout en olijfolie.
- Breng groenten op smaak met een heerlijke rub of andere smaakmakers. Laat ze garen in bouillon, witte wijn of Noilly Prat om ze extra sappig te maken.
- Dek de groenten af met aluminiumfolie als ze dreigen te verbranden.
- Ben je bang om een grote groente zoals wittekool of bloemkool stuk te maken als je ze in haar geheel bereidt? Leg dan een stukje bakpapier onderaan in de pot waarin je de kool gaart. Zo kun je de kool voorzichtig uit de pot tillen zonder dat die uit elkaar valt.
Lees ook …
- 10 recepten met groenten in de hoofdrol
- Koken à la Ottolenghi: deze ingrediënten moeten zeker in je voorraadkast
- De testkeuken: zo maak je shakshuka
- 300 gram groenten per dag? Zo doe je dat!
- Help, mijn kind eet amper groenten!