Van deze lekker lichte low carb recepten maak je de volgende dag nog een heerlijke lunch
Wij gooien geen restjes weg
Zo tover je de heerlijke low carb-hoofdgerechten hieronder om tot een snelle lunch voor de volgende dag.
- Geroosterde groenten en mosterdkip: dit is de ideale basis voor een voedzame lunch. Koop kant-en-klare bloemkoolrijst of blend zelf wat geroosterde bloemkoolroosjes. Snij de kip en de geroosterde groenten in blokjes en meng ze door de bloemkoolrijst. Warm even opnieuw op en smullen maar.
- Gehaktbrood met gebakken romanesco en venkel: dit gerecht is ook koud superlekker, zeker als 'lunch-bootje'. Halveer enkele kropjes Romeinse sla en vul ze met het in reepjes gesneden gehaktbrood en eventuele restjes van de venkel en romanesco. Werk ze af met knapperige groentjes zoals paprika, lente-ui en komkommer, altijd-goed-groentjes uit je groentelade.
- Traybake van zalm, broccolirijst en gekleurde kerstomaten: hiermee bereid je snel een Spaanse tortilla. Klop enkele eieren los met de broccolirijst en de tomaatjes, stort het mengsel in een ovenschaal en bak de tortilla in de oven. Je kunt de tortilla ook in meerdere kleine vormpjes maken, dat is handig om mee te nemen. Neem het restje zalm apart mee en werk er je lunch mee af. Verwarm de vis liever niet nog eens mee in de tortilla, dan zal die heel snel uitdrogen.
- Butternut gevuld met walnoten en mozzarella: een restje hiervan wordt zó een lekkere salade. Haal de rest van de vulling uit de butternut, snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en meng het onder de vulling. Je kunt dat deel ter plekke nog even opwarmen. Werk je salade dan af met enkele blaadjes sla. Kies voor een seizoensla die past bij de pompoen, zoals rode of groene eikenbladsla.
Lees ook …
- Koolhydraatarm of low carb eten: wat houdt het in?
- 20 heerlijke low carb recepten
- Natalies weekmenu à la Pascale Naessens
- Koolhydraatarm eetplan: met deze recepten ga je zonder honger van tafel
- Welke voordelen heeft koolhydraatarm eten?