Laagjeslunch: zo schik je een slaatje in een bokaal
Pot vol lekkers
Kraakverse slaatjes met gezonde, smakelijke ingrediënten in een glazen bokaal... Wedden dat je collega's beginnen te watertanden wanneer jij je smakelijke laagjeslunch bovenhaalt?
Glazen weckpotten zijn ideaal om een slaatje in een bokaal in te bereiden en bewaren. Hitte, koude: alles kunnen ze aan. Daarbovenop zijn deze bokalen compleet lucht- en lekdicht. Ideaal dus om een slaatje in te transporteren als lekker en gezonde maaltijd. Maar hoe begin je aan zo'n hippe laagjeslunch?
Slaatje in een bokaal: makelijk gestapeld
Zorg voor een luchtdichte bokaal met schroef en alle ingrediënten van je lievelingssalade.
Dan ben je klaar om aan de slag te gaan met je 'salad in a jar'. Je bouwt je laagjeslunch op in drie stappen:
- De dressing komt helemaal onderaan.
- Zwaardere ingrediënten zoals blokjes kaas, pasta, komkommer leg je bovenop de dressing.
- Helemaal bovenop komen de lichtste ingrediënten zodat ze niet geplet of zompig worden.
Uit de pot
Het is niet de bedoeling dat je de salade uit de bokaal eet, dat zou bijzonder onhandig zijn. Eerst even goed schudden, en daarna giet je de laagjeslunch uit op een bord. De dressing loopt op die manier mooi over alle ingrediënten. Je behoudt knapperige groentjes en alles blijft heerlijk op smaak!
Wat kun je nog meer doen met zo'n weckpot?
Slaatje opgegeten? Die weckpot kun je nog voor héél wat andere dingen gebruiken dan een slaatje in een bokaal. Wat dacht je van deze ideeën?
- Leg er groenten in op
- Waag je aan zelfgemaakte instant noedelsoep
- Maak eens zelf gekonfijte citroenen
Zelf een slaatje in een bokaal maken? Laat je inspireren
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!