Zo haal je al het sap uit een citroen
Kitchenhack
In heel wat gerechten maak je gebruik van vers citroensap. Maar hoe zorg je ervoor dat je àl het sap hebt? Wij geven je tips!
Citroensap is een veelzijdig ingrediënt dat heel wat lekkernijen opfrist. Gebruik het bijvoorbeeld in limonade, cocktails, dressings, marinades, desserts,… Bovendien is niet alleen lekker maar ook erg gezond! Hier lees je waarom het goed voor je is.
Zo pers je je citroen
Op internet circuleren verschillende methodes om meer sap uit je citroen te krijgen. Zo wordt beweerd dat als je jouw citroen verticaal snijdt in plaats van horizontaal, er tot 3 keer meer sap vrijkomt. Wij namen de proef op de som, en ontdekten dat het bitter weinig uitmaakt hoe je 'm snijdt. Wat er wel toe doet: de temperatuur!
- Bewaar je citroenen op kamertemperatuur. Hoe zachter ze zijn, hoe beter je ze kan persen.
- Kies een knijpbaar exemplaar uit de fruitmand.
- Steek deze héél even in de microgolf. (maximum 20 seconden) of warm hem op door deze met vlakke hand over het aanrecht te rollen.
- Snijd de citroen doormidden.
- En knijpen maar!
Tip: Als je geen pitjes in je sap wil, kan je je halve citroen in een kaasdoek of stukje gaas wikkelen.
Geloof je ons niet? Bekijk dan maar even het filmpje!