Slim boodschappen doen met Pascale: haar favoriete ingrediënten
Gezond smullen
Of het nu is omdat het lang bewaart, omdat het bij alles past of gewoon omdat ze het elke dag zou kunnen eten ... Deze toppers staan steevast op Pascales winkellijstje.
Lang bewaren
Groene kool (savooikool)
- Superhandig, want je hebt er altijd verse groenten mee in huis
- Snij ze nog niet aan op voorhand!
Spitskool
- Even intens van smaak als savooikool, maar makkelijker in reepjes te snijden
- Ideaal voor groentespaghetti
Koolrabi
- Relatief zoet
- Klaar in 1-2-3
Kweepeer
- Op een koele plaats lang houdbaar
- Rauw niet lekker, maar heerlijk gebakken
- Lekker met ham, noten of feta
- Kweepeerconfituur of -gelei is een echte klassieker
- Creatief combineren? Maak ze klaar bij wild
Wortelen
- Ben je ze een beetje beu? Maak eens wortelspaghetti met spekjes
Bloemkool
- Met olijfolie zorgen ze écht voor een verrassende smaaksensatie
Knolselder
- Lekker geroerbakt met wat peper, zout en olijfolie
- Ook altijd lekker: knolselderpuree
- Denk ook eens aan lekker groentezout
Ronde aubergine
- Lekker, maar ook gewoon supermooi als decoratie op je aanrecht
Extra veelzijdig
Lente-ui (bosui)
- Gebruik het wit als smaakmaker
- Het groen is mooi als afwerking
Topsmaakmakers
Ras el hanout
- Niet enkel lekker in oosterse gerechten
- Past bij vis, vlees én groenten
Sojasaus
- Prima als vervanger voor zout
- Lekker bij vis
- Superveelzijdig
Citroen en limoen
- Zorgen voor een zacht zuurtje
- Fleuren je bord op
Appelciderazijn
- Ideaal ter vervanging van citroen en limoen (in de winter)
- Zachter dan gewone azijn
Gouden trio
Knoflook, kurkuma en gember
- Heerlijk samen in combinatie met groentjes
Aan de slag ermee!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!