Zo maak jij je klassiekers (nog) sneller
Slim
Zin in een echte klassieker maar geen tijd om alle voorbereidingen te treffen? Met deze slimme trucs tover jij supersnel een klassieke familietopper op tafel.
- Gebruik kant-en-klare bouillon of fond, zodat je meteen aan de hoofdzaak kan beginnen: je vlees of vis kleuren, (voorgesneden) groenten toevoegen en langzaam laten pruttelen. Je stoofvlees, vol-au-vent of Oostends vispannetje was nog nooit zo snel klaar.
- Maak een dubbele portie. Geniet meteen van de ene porte en vries de andere in, zodat je de volgende keer nog sneller aan tafel kan gaan!
- Je hoeft niet altijd voor aardappelen te gaan. Kies ook eens voor pasta of snelkookrijst: beide in 10 minuten gaar!
- Schakel je tafelgenoten in en verdeel de taken: terwijl de ene alles fijnsnijdt, kan de andere de tafel al dekken.
- Steek al je energie in de afwerking: een supersaus of een frisse salade als bijgerecht.