Confituur, maar niet voor op je boterham
Superlekker bij vlees, bij kaas...
Ja, wij houden van confituur. Maar het moet niet altijd op onze boterham. Confituur en consoorten (denk bijvoorbeeld ook aan gelei en chutney) zijn ook lekker bij vlees of bij kaas. Proef nu van deze combi's.
Pruimenconfituur met chili
Deze pruimenconfituur heeft een pittige toets. Het is de perfecte confituur om te serveren bij vlees. Lekker bij ribbetjes op de barbecue, bijvoorbeeld.
Pittige chutney van kerstomaat, perzik en rozemarijn
Deze chutney is een heerlijke combinatie van verschillende smaken. Serveer ‘m bij geroosterd vlees, zoals kip of varkensvlees of bij kaas.
Tomaten-citroenconfituur
Tomaten in combinatie met citroenen? Ja hoor! Deze verrassende confituur is lekker bij gegrild vlees of bij toast met verse geitenkaas.
Rode-uienconfituur
Uienconfituur is een echte topper en kun je met heel wat verschillende gerechten combineren. Het is lekker bij hamburgers, eend, varkensvlees, blauwe kaas of een sneetje paté.
Tomatenchutney
Dol op kruidige smaken? Dan is deze tomatenchutney iets voor jou. Hij is het allerlekkerst bij pittige kaas en koud vlees. Een ideale toevoeging aan je aperoplank dus!
Hartige jam van frambozen en paprika
Frambozen en paprika is zo’n verrassende smaakcombinatie die meteen verslavend werkt. Deze hartige jam is lekker bij een stukje brie of camembert.
Jam van paarse vijgen met venkelzaad
Deze vijgenjam is eenvoudig te maken, maar zorgt meteen voor een luxueus gevoel. Lekker bij een stukje zoute kaas, of bij gedroogde ham.
Chutney van witloof
Zelfs van witloof kun je chutney maken. Serveer ‘m op een toastje met wildpaté. Het ideale hapje voor je feestmenu.
Zin in andere confituren?
Al onze confituurrecepten ontdek je hier.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!