Kerstkoekjes bakken: zo maak je de mooiste (en lekkerste) kerststerretjes
Leuke kerstkoekjes om van te smullen
Niets zo leuk als een huis dat ruikt naar zelfgebakken koekjes! En die zien er liefst van al ook nog eens wondermooi uit. Wij vertellen je hoe je een originele versie van de klassieke kerststerretjes maakt.
Deze prachtige kerststerretjes hebben een kleurrijk hart van snoep en smaken ook nog eens overheerlijk. Wij vertellen stap voor stap hoe je ze maakt.
Stap 1
Sorteer de snoepjes per kleur. Doe ze in een zak met zipsluiting en klop ze fijn met een deegrol.
Stap 2
Maak het deeg. Maak er een bal van en laat deze minstens een halfuur opstijven in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek stervormige koekjes uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Steek het binnenste van het koekje uit met een kleinere stervorm.
Stap 4
Vul het binnenste van de koekjes met de snoepkruimels.
Stap 5
Bak de koekjes. Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat vooraleer je ervan gaat smullen.
Extra leuk: Prik een gaatje in de koekjes vooraleer ze de oven in gaan. Haal hier later een lintje door en hang de koekjes in de kerstboom.
Kerststerretjes maken: het volledige recept
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!