Shakshuka, wat is dat?
Voor elk moment van de dag
Shakshuka is een succesgerecht. Het is lekker, gezond, voedzaam, makkelijk, snel, voor elk momenten van de dag én je hebt slechts 1 pan nodig (= weinig afwas)! Maar shakshuka, wat is dat eigenlijk?
Heb jij al eens gesmuld van shakshuka? Shak wat? Shakshuka! Een Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Verder kan je eindeloos variëren met groenten en kruiden. Eet het met (oud, gegrild) brood, taco's of een slaatje. Het is een gezond en voedzaam gerecht, dat je makkelijk kan maken met restjes uit de koelkast. Ook leuk: je kan shakshuka eten als ontbijt, lunch of avondmaal!
4 eieren
250 g champignons
handvol boerenkool
1 ui
1 teentje knoflook
150 ml tomatensaus
50 g feta, verkruimeld
1 el olijfolie
kardemom
peper en zout
1) Pel de ui en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Fruit de ui en kno ook glazig in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de champignons toe en stoof even mee. Doe er de tomatensaus bij.
2) Kruid met kardemompoeder, peper en zout. Laat even stoven. Breek de eitjes boven de pan en laat ze stollen op een zacht vuur.
3) Blancheer intussen de boerenkool kort in heet water. Doe bij de eieren en verkruimel er de feta over.