Zin in kip? Voor elke bereiding de juiste pan
Voor het allerbeste resultaat
Kip is superveelzijdig, je kunt er honderdeneen recepten mee bedenken. Maar die maak je natuurlijk niet allemaal in dezelfde pan. Een overzicht.
Kipfilet bakken
Om een stukje vlees te bakken zoals deze kipfilet met dragonsaus, kies je best een pan met dikke bodem en goede warmtegeleiding.
Een kipspiesje grillen
Over welke grillpan je best kiest, vind je meer informatie in dit artikel. Maar zeker is dat deze Aziatische kipspiesjes met ananas goed gebakken zullen zijn in een gietijzeren grillpan.
Een hele kip braden
Echte zondagskost, zo'n gebraden hoevekip met sla, appelmoes en gebakken aardappeltjes! En als je ze klaarmaakt in een aparte pot, blijft ze lekker sappig. Bovendien blijft je oven schoon!
Een kipstoofpot bereiden
Voor een stoofpotje, zoals dit stoofpotje met kip en groenten, kies je best een pan met dikke bodem die de warmte goed geleidt, zodat alle ingrediënten zachtjes kunnen garen. Gietijzer is hiervoor absoluut het beste materiaal.
Kipblokjes wokken
Voor deze kip in de wok met ananas en gember kun je best een goede wokpan gebruiken. Wokpannen bestaan in verschillende materialen: duurzaam gietijzer, of lichtere metalen, al dan niet met antiaanbaklaag.
Kip pocheren
Deze Thaise gepocheerde kipfilet maak je in een kookpan waar voldoende kippenbouillon in kan. Heb je er eentje met een glazen deksel? Dan kun je het gaarproces in het oog houden zonder het deksel open te doen en warmte te verliezen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Lees ook …
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save