Grillen aan tafel: gourmet, tafelgrill of teppanyaki
Mét recepten én bijgerechten
Grillen aan tafel is altijd gezellig, of je nu voor gourmet, elektrische grill of teppanyaki gaat. Moeilijk kiezen? We zetten de voor- en nadelen op een rij. En natuurlijk zochten we ook enkele recepten en bijgerechten voor als je wil gaan gourmetten of grillen.
Wat is het verschil tussen gourmet, een elektrische grill en teppanyaki? Wat gooi je dan precies op de grill, en wat serveer je er nog meer bij? We zochten het grondig uit. Tot en met de lekkerste recepten en bijgerechten voor als je aan het gourmetten en grillen slaat.
Gourmetten
Deze klassieker kennen we allemaal. In kleine pannetjes bereidt iedereen zijn eigen gerechtje. Weinig werk en supergezellig. Je maakt er zelfs probleemloos desserts mee! Je kunt ook leuke bijgerechten voorzien voor bij het gourmetten. Zorg er wel voor dat je je huis nadien goed verlucht tegen die vervelende geurtjes.
Voordelen
- Iedereen kiest zelf je welke kruiden en ingrediënten er in het pannetje gaan.
- De stukjes vlees en vis van je tafelgenoten raken die van jou niet aan.
- Je kunt er ook makkelijk je eigen omelet of pannenkoek bakken. Handig: serveer het beslag in een kannetje.
Nadelen
- Niet geschikt voor kleine kinderen. Het is best gevaarlijk en kinderen zijn vaak te ongeduldig.
- Het vlees zelf voorbereiden, kan tijdrovend zijn.
- Gourmetschotels van bij de slager zijn vaak duur.
Bijgerechten voor bij het gourmetten
Grillen
Dankzij elektrische tafelgrills kun je ook binnen grillen. Zie je op tegen het schrobwerk achteraf? Dit artikel brengt raad!
Voordelen
- Door de hoge temperaturen die tafelgrills kunnen bereiken, krijgt het vlees snel een korstje en blijft het lekker sappig.
- Bepaalde tafelgrills dubbelen als paninimaker.
Nadelen
- Een tafelgrill zou nooit echt de smaak van een houtskoolbarbecue benaderen.
- De meeste tafelbarbecues hebben een anti-aanbaklaag: krassen zijn snel gemaakt.
Gerechten voor bij het tafelgrillen
Teppanyaki
Gezond grillen op een Japanse bakplaat. Je bereidt makkelijk vlees, vis, groenten of volledige gerechten zonder vetstof.
Voordelen
- Door de hoge temperatuur is je eten razendsnel klaar en blijven de voedingsstoffen bewaard
- De kans op aanbakken is erg klein
Nadelen
- De dunne platen zijn meestal niet zo kwalitatief, voor eentje met een dikke plaat betaal je al snel meer
- Een teppanyaki is vrij groot, maar niet geschikt voor indirect grillen.
Recepten voor teppanyaki
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!