Dé zomertrend volgens chef Julie Baekelandt? Back to basics!
En oosterse invloeden, dat ook!
Wat eten we deze zomer? Acht weken lang voorspellen bekende chefs en foodies dé trends en geven hun beste tips, tricks en adresjes prijs. Deze week verklapt Julie Baekelandt, Chaudfontaine Lady Chef Of The Year 2016 en chef in restaurant Restaurant C-Jules, haar zomertoppers.
Wat wordt dé zomertrend?
Deze zomer wordt het back to basics, met pure smaken en heel veel bio. Mensen worden zich er immers meer en meer van bewust hoe belangrijk gezonde voeding is. Ik denk dat we vooral heel veel invloeden uit de oosterse keuken zullen zien.
Wat is jouw ultieme zonrecept?
Onze nieuwe huiscocktail wordt er een met gemberbier, wodka en een zelfgemaakte siroop van suiker, munt, groene thee en limoen. Heerlijk fris en zomers!
Wat is jouw favoriete zomeradres?
Ik ga graag naar het appartement van mijn ouders in Heist en ga dan geregeld langs bij 't Werftje in Zeebrugge (Werfkaai 29, Zeebrugge). Je eet er overheerlijke garnaalkroketten en een sublieme plateau fruits de mer en het is er supergezellig. Na een dag op het strand passeren we ook graag bij brasserie Couteau op het Rubensplein, voor een vol-au-vent, stoverij of verse salade. Hun lekkere brasseriekeuken is perfect om een zonovergoten dag af te sluiten.
Proef Julies Apero Maison!
voor 1 glas • 20 min. + 1 nacht koelen
• 30 ml citroensiroop • 30 ml limoensap • 50 ml wodka • 50 ml gemberbier • schijfje limoen • munt
Voor 1 l citroensiroop: • 500 g suiker • 6 citroenen • 10 g groene thee • 1 stengel citroengras • 1 bosje munt • 3 cm gember
1 Maak eerst de citroensiroop. Breng de suiker in 500 ml water aan de kook. Schil en pers de citroenen. Voeg het citroensap, de schil, de thee, het citroengras, de munt en de gember toe als het water kookt.
2 Haal van het vuur, dek af en laat 1 nacht afkoelen in de koelkast. Zeef de siroop.
3 Maak de cocktail. Meng 30 ml siroop met het limoensap, de wodka en het gemberbier. Werk af met limoen en munt.