Meest recente artikelen

Dé zomertrend volgens Michiel Rabaey? Verse algen!

Ontdek de tips van chefs

Dé zomertrend volgens Michiel Rabaey? Verse algen! Artikel

Wat we eten deze zomer? Bekende chefs voorspellen dé trends en geven hun beste tips, tricks en adresjes prijs. Deze week: Michiel Rabaey.

Michiel Rabaey, North Sea Chef / Hotelschool Ter Duinen

Wat wordt dé zomertrend?

Ik werk al jaren met verse algen en merk dat die nu eindelijk gemakkelijker te verkrijgen worden. Mensen beginnen het te gebruiken, dus de vraag is gegroeid. Als North Sea Chef vindt ik het ook belangrijk om ongekende en vaak ook goedkopere vissoorten als makreel, steenbolk, zeekat, of scheermessen  te promoten. Je vindt ze allemaal van bij ons in de Noordzee, en ik merk dat ze in de lift zitten.

Wat is jouw ultieme zonrecept?

Dat wordt ongetwijfeld iets met vis- of schaaldieren van bij ons. Zeker scheermessen zijn favorieten van me. En ik werk ook doodgraag met een Big Green Egg. Van het veld, naar de barbecue, en dan zo op je bord… perfect om samen met vrienden van te genieten.

Wat is jouw favoriete zomeradres?

Mijn favoriete zomeradres is Restaurant Meliefste van Thijs Meliefste en bij uitbreiding heel Zeeland.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen