Meest recente artikelen

Zo maak je zelf gedroogde paddenstoelen

Bewaar de herfst!

Zo maak je zelf gedroogde paddenstoelen Artikel

Staan de paddenstoelen in promotie bij de lokale supermarkt? Tijd om in te slaan, want als je ze droogt, kan je ze jarenlang gebruiken in soepen, risotto's, stoofpotjes en andere gerechten.

In de herfst zijn bospaddenstoelen in overvloed verkrijgbaar, dus is 't het ideale moment om ze te drogen, zodat je er heel het jaar van kan blijven genieten. (Noot: eet nooit paddenstoelen die je zelf plukt in het bos, tenzij je een kenner bent.)

Zo doe je het:

  • Borstel de paddenstoelen schoon, maar gebruik daarbij het liefst geen water. Eventueel kan je ook een vochtig keukenpapiertje gebruiken
  • Snijd ze in schijfjes van ongeveer 1/3 cm dik
  • Schik de schijfjes op een bakplaat (gebruik bakpapier)
  • Laat de paddenstoelen een uurtje drogen in een oven van ongeveer 60°C
  • Dep het vrijgekomen vocht weg met keukenpapier en draai de schijfjes om
  • Laat opnieuw een uur drogen
  • Als de paddenstoelen niet volledig droog zijn na 2u, laat je ze wat langer in de oven. Vergeet niet om af en toe het vocht te verwijderen
  • Laat de gedroogde paddenstoelschijfjes afkoelen en bewaar ze op een koele, droge plaats

Tips:

  • Je brengt je paddenstoelen weer helemaal tot leven als je ze even laat weken in kokend water of bouillon
  • Door de paddenstoelen te drogen, concentreer je hun smaak, dus je hebt er minder van nodig dan van verse paddenstoelen

(Bron: www.thekitchn.com)

En dit maak je ermee:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen