Met deze koekjes haal je de herfst in huis
Je maakt ze met echte bladeren
Verzamel op je volgende wandeling de mooiste blaadjes, want je maakt er deze prachtige koekjes mee deze herfst. Ideaal bij een grote kop stomende chocolademelk.
Niks gezelliger dan koekjes bakken in de herfst. Die geur die je hele huis vult… En met deze mooie koekjes scoor je zeker.
Zo pak je 't aan
- Spoel de bladeren zoals je sla zou spoelen. Wees wel voorzichtig: ze moeten heel blijven.
- Zorg ervoor dat ze helemaal droog zijn voor je ze gebruikt. Dep ze voorzichtig met keukenpapier.
- Maak je favoriete koekjesdeeg (zorg er wel voor dat je er koekjes uit kunt steken. Deeg dat erg rijst of brokkelt gebruik je beter niet voor dit recept) en rol het overal even dik uit.
- Leg de blaadjes op het deeg en rol er voorzichtig over met een deegroller.
- Volg de rand van het blad met een scherp mesje en haal het blad voorzichtig van het deeg.
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak zoals je recept voorschrijft.
- Voilà: prachtige herfstkoekjes waar je mee kunt stoefen op Instagram 😉
Onze tips voor deze herfstkoekjes
- Kies verse bladeren die je nog goed kunt buigen. Dorre bladeren zijn niet geschikt, omdat ze te makkelijk scheuren en breken en dan krijg je stukje blad in je deeg.
- Hoe meer uitgesproken de nerven van het blad, hoe duidelijker ze straks in je koekje zullen staan.
- Als je cleane randjes wilt, kun je de bladeren enkel gebruiken voor de nerven en de koekjes uitsteken met koekjesvormpjes in de vorm van blaadjes.
Recepten als basis voor je koekjes
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!