Het vegetarisch weekmenu van Natalie: gezond en snel klaar
Klaar in 30 minuten
Redactrice Natalie geniet volop van alle lekkere groenten die de herfst te bieden heeft. Ze maakt met veel plezier een vegetarisch weekmenu dat bij iedereen in de smaak valt. Bovendien maak je elk recept klaar in 30 minuten!
Natalie: " 'Hebben we eigenlijk al vlees gegeten deze week?', vraagt mijn lief soms. Een goed teken voor mijn vegetarische kookkunsten, want dat wil zeggen dat hij zijn stukje kip niet mist. Ik probeer bewust maar een of twee keer per week een goed stuk vis of vlees op tafel te zetten. Af en toe komt er ook een vleesvervanger op tafel, maar ik experimenteer het meest met groenten. Geroosterd in de oven, gemixt in een pastasaus, kort in de wok of gewoon rauw: groenten zijn voor mij de ster van elk gerecht. Geniet mee van dat vegetarisch weekmenu boordevol groenten."
Ontdek hier meer snelle weekmenu's van Natalie.
Het vegetarisch weekmenu van Natalie
Maandag: ovenpenne met krokante pompoen
Natalie: "Voor dit gerecht gebruik je het dunste, bovenste gedeelte van de butternut, want dit kun je makkelijk met een mandoline in dunne plakjes snijden. De rest van de pompoen gebruik je voor het gerecht van donderdag."
Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.
Dinsdag: knolselderpuree met gekaramelliseerde venkel en ui en veggie worst
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Woensdag: casarecce met pittige kaassaus, broccoli en prei
Natalie: “Voor kinderen die geen fan zijn van broccoliroosjes doe je de broccoli-kaassaus in de blender, even mixen en er is geen groente meer te vinden in de saus.”
Vrijdag: spruitjespilav met noten en tahindip
Natalie: “In deze veggie pilav verwerk je alle groenten die nog onderaan in je groentelade verstopt liggen. Zorg dat je een goede voorraadkast hebt, bomvol noten en kruiden, zodat je er elke keer een flink gevulde salade mee kunt maken.”
Zaterdag: linzenmoussaka met kruidenpuree en gremolata
Natalie: “Je kunt deze moussaka perfect vegan maken door plantaardige vervangers voor de room, boter en kaas te gebruiken.”
Zondag: hartige pannenkoeken met paddenstoelen en truffeltapenade
Natalie: “Ik ben een enorme fan van hartige pannenkoeken. In Bretagne kan ik me er echt ziek aan eten. Deze pannenkoeken maak ik ook wel eens in de zomer, maar dan gevuld met spinazie en met een tomatensausje in plaats van champignons.”
Dessert: wentelteefjes uit de oven met speculaasijs
Natalie: “Je kunt hier eindeloos mee variëren, niet enkel met het fruit, maar ook met het soort brood. Probeer het eens met sandwiches of croissants, hemels lekker.”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!