Deze smaakmakers maken rodekool nóg lekkerder
Meer dan enkel appeltjes
Rodekool is een wintertopper die je nóg lekkerder kan maken door er allerlei smaakmakers aan toe te voegen. Wij vertellen je welke combinaties het beste werken.
Kaneel
Kaneel geeft extra diepte aan een gezoet recept met rodekool. 't Past ook goed in recepten met appel én rodekool, zoals deze heerlijke tarte tatin van rodekool.
Steranijs
Zin in een exotisch tintje? Steranijs en rodekool gaan verbazingwekkend goed samen, zeker als je ook nog citrusvruchten aan je gerecht toevoegt. Dit verrassende recept voor gebraad van hinde met rodekool is het perfecte voorbeeld.
Balsamicoazijn
Balsamicoazijn in stoofpotjes: dat kan bijna niet misgaan. De donkere azijn geeft de rode kool een diepe kleur en een zoetzure toets. Probeer het eens met deze kip met rodekool en bacon: zálig.
Gember
Vind je rodekool soms een beetje saai? Pimp 'm dan gerust met spannende smaken, zoals een tikkeltje gember. Deze rodekool met spekjes en veenbessen doet je vast van gedachten veranderen.
Kruidnagel
Stop jij enkel kruidnagel in Glühwein of speculaas? Zonde! Deze specerij maakt van een doordeweekse maaltijd een topgerechtje. Probeer het deze week eens uit met dit recept: chipolata met rodekool.
Appel
Tot slot een terechte klassieker: rodekool en appel, da's het perfecte huwelijk. We betwijfelen dat je deze combinatie ooit echt beu wordt, maar je kan altijd extra elementen toevoegen. Een voorbeeld vind je in dit recept: varkenshaasje met rodekool, appels en granaatappelpitten.