Supersnel weekmenu volgens de principes van Pascale Naessens
Gezond koken in een mum van tijd!
Helemaal in de ban van Pascale Naessens? Wij ook! Daarom stelden we een weekmenu samen dat helemaal haar principes volgt. En goed nieuws: al de receptjes zet je in zo'n halfuurtje op tafel. Smakelijk!
Zaterdag
Zondag
Tip: Laat de lamskoteletjes even op kamertemperatuur komen voor je ze mee in de ovenschaal legt.
Maandag
Extra lekker: Voeg een lepel biologische groentebouillon of kruidenzout toe als je de quinoa kookt voor nog meer smaak.
Dinsdag
A la Pascale: Wil je dit gerecht helemaal volgens de methode van Pascale maken, dan vervang je de feta bijvoorbeeld door versgesnipperde kruiden of een pesto op basis van pistachenoten.
Woensdag
Ook lekker: Met de vulling kun je eindeloos variëren. Probeer dit eens:
- Kruiden en noten: mix verse kruiden met gemengde noten. Werk af met zachte geitenkaas.
- Bloemkoolrijst en kikkererwten: mix bloemkoolroosjes en meng met kikkererwten.
- Rundergehakt en maïs: à la Mexicana met rul gebakken rundergehakt, tomatenblokjes en maïs
Donderdag
Smaakbommetjes: Kalamataolijven zijn paars-zwarte olijven uit Griekenland. Je herkent ze niet alleen aan hun specifieke kleur, maar ook aan hun amandelvorm. Het zijn heerlijk fruitige tafelolijven.
Vrijdag
Hoe kleiner, hoe fijner: Kies altijd voor kleine courgettes voor het maken van courgetti. Die bevatten minder zaadjes en zorgen dat je ‘spaghetti’ niet waterig wordt. Je kunt bij grote courgettes ook eerst de zaadjes eruit schrapen met een lepel.