Zo voorkom je dat deeg aan je handen plakt
Een tip die écht werkt!
Een lekkere taart of brood op tafel én een fantastische geur in je keuken: wat houden we ervan om te bakken! Maar niet zozeer van het deeg dat aan je handen blijft kleven. Hoe los je dit op?
Je hebt het de kandidaten van 'Bake Off Vlaanderen' misschien al zien doen: ze hebben een superslimme tip om te voorkomen dat deeg aan je handen blijft plakken tijdens het kneden.
Olie
Je kunt natuurlijk altijd je handen 'bebloemen', maar dit werkt maar voor eventjes. Het resultaat: je blijft bloem toevoegen, waardoor de verhoudingen van je gebak niet meer kloppen. Natuurlijk is dit niet de bedoeling.
Het is veel handiger om je handen even in te smeren met een klein beetje olie. Dat mag aan de boven- en onderkant van je handen, net als tussen je vingers. Kies voor neutrale olie zonder al te veel smaak. Je zult zien dat het deeg niet meer aan je handen blijft plakken.
Zin om deze truc uit te testen? Laat je alvast inspireren!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!