Deze specerij maakt jouw gerechten met tomaat zalig zoet
Slim weetje!
Ons favoriete zomeringrediënt is tomaat: heerlijk zongerijpt zijn ze het allerlekkerst. Maar soms smaken ze net dat tikkeltje te flets of te zuur. Lees vooral verder, want wij verklappen hoe jouw gerechten met tomaat zalig zoet worden!
Laten we eerlijk zijn: een Belgische tomaat smaakt zelden zo zoet en zomers als in Italië of in Griekenland, waar ze lekker lang aan de struik kunnen rijpen. Hou je echt van die volle tomatensmaak, dan zul je soms een trucje moeten uithalen. Onze nieuwste ontdekking: voeg een snuifje kaneel toe!
Kaneel?
Jazeker: kaneel! De Grieken weten het al langer en gebruiken deze specerij in tal van gerechten met tomaat, moussaka bijvoorbeeld. Kaneel laat de natuurlijke zoetheid van de tomaat beter uitkomen en zorgt er tegelijk voor dat het zuur beter uitgebalanceerd wordt.
Het trucje werkt vooral in warme bereidingen met tomaat, denk bijvoorbeeld aan sauzen, stoofpotjes, ovenschotels of chutney.
Nog meer trucjes om tomaat lekker zoet te laten smaken
- kies liever voor kleine tomaatjes dan voor grote, die hebben veel meer smaak
- bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een vergiet: zo worden het echte smaakbommetjes!
- laat tomatensauzen altijd lekker lang sudderen: de smaak wordt veel geconcentreerder
- in tomatensoep kun je – in plaats van het klassieke klontje suiker – een zoete aardappel meekoken om het scherpe van het tomatenzuur wat te breken. Bonus: je soep is ineens ook gebonden.
Probeer het eens in deze recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!