Zo maak je mosselen in bier
Helemaal Belgisch
Kan je mosselen in bier koken? Jazeker! Wij vinden het zelfs minstens even lekker als mosselen in witte wijn. Proef zelf het verschil, en probeer een van onze lekkere recepten voor mosselen in bier.
Mosselen en witte wijn zijn beste vrienden, dat weet iedereen. Mosselen in alcohol garen is altijd een goed idee! Hiermee krijg je die lekkere zilte smaak van de schelpjes helemaal op punt. Wist je dat je ook mosselen kunt koken in wodka, pastis of vermout? Wil je mosselen op Vlaamse wijze maken, probeer dan eens mosselen met bier.
Mosselen in bier
Voor mosselen in bier volg je ongeveer hetzelfde recept als mosselen in wijn. Je gebruikt best een witbier (zoals Hoegaarden), een abdijbiertje of een stevige tripel. Voor 2 personen volstaat normaal gezien 250 ml, maar dit is afhankelijk van de bereidingswijze en het recept. Zo kan je ze bijvoorbeeld maken op de barbecue, in soep of ze laten gratineren.
Lekker sausje
Vergeet achteraf zeker geen lekker mosselsausje te maken met het kookvocht. Zo maak je het:
- Maak een roux op basis van boter en bloem, en voeg het kookvocht toe. Roer goed door voor ongeveer 1 minuut en zet het vuur lager
- Klop in een andere kom drie eidooiers los in 100 ml room. Voeg het roommengsel toe aan de saus, en kruid af met peper en zout.
Lees ook …
- 7 fabels over mosselen
- Hoe maak je mosselen snel schoon?
- De beste recepten en tips voor als je mosselen gaat maken
- Mosselen kopen: hoeveel heb je nodig en waarop moet je letten?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
De lekkerste recepten
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.