Hoe snij je een ui fijn?
Gelijke snippers of liever halve ringen?
Hoe snij je een ui tot gelijke snippers? Of wil je liever halve ringen? Libelle Lekker legt het je graag uit. Dankzij deze handige tips heb je vanaf nu de truc beet om een ui in een handomdraai fijn te snipperen.
Worstel jij ook soms om een ui in gelijke snippers of halve ringen te snijden? We leggen je stap voor stap uit hoe je tot een perfect gesneden ui komt.
Pel de ui
Snij aan de boven- en onderkant een plakje van de ui en verwijder de buitenste, donker gekleurde en droge rokken.
Halve ringen
- Leg de ui op de snijplank en snij 'm van de boven- naar de onderkant doormidden.
- Leg een gehalveerde ui met het snijvlak op de snijplank, zodat hij niet wegrolt. Snij in dunne plakjes.
- Maak de halve ringen los van elkaar.
Gesnipperde ui
- Leg de ui op de snijplank en snij 'm van de boven- naar de onderkant doormidden.
- Leg een gehalveerde ui met het snijvlak op de snijplank, zodat hij niet wegrolt. Snij 'm evenwijdig met het snijvlak horizontaal in, maar zorg ervoor dat de ui aan de onderkant (waar de worteltjes zaten) aan elkaar blijft zitten.
- Snij de ui nu verticaal in, dwars op de insnedes die je net hebt gemaakt. Zorg er ook nu voor dat de ui aan de onderkant aan elkaar blijft zitten.
- Snij de ui nu verder in plakjes.
- Maak de uisnippers met je vingers los.
Moeilijk om het je voor te stellen? Bekijk deze handige video:
Heerlijke recepten met uien
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!