Meest recente artikelen

Pannenkoeken bakken zonder recept

Zo maak je ze zónder recept!

Pannenkoeken bakken zonder recept Artikel

Je hebt zin in pannenkoeken, maar verdorie, vergeet jij ook telkens weer het recept? Simpel: onthou gewoon deze basisverhoudingen en je kunt aan de slag!

Pannenkoeken bakken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Alleen moet je wel een beetje de juiste verhoudingen van de ingrediënten kennen. Met dit trucje kun jij voortaan ook pannenkoeken bakken zonder recept!

Nodig voor pannenkoeken uit de losse pols

Dit heb je nodig voor ongeveer 4 stuks:

  • 1 ei
  • 1 kopje melk (een kopje, geen mok)
  • 1 kl olie
  • 1 el suiker
  • 5 el zelfrijzende bloem

Een geheugensteuntje: 5 ingrediënten, van alles 1 behalve van de bloem, daar heb je 5 eetlepels van nodig.

Zo maak je ze

  • Klop het ei los met de melk en de olie.
  • Meng de bloem met de suiker.
  • Giet de helft van de melk bij de bloem en roer goed los, tot er geen klontertjes meer zijn. Leng dan aan met de rest van de melk en roer nog eens goed door.
  • Bakken maar!

Méér pannenkoeken?

Vermenigvuldig alle ingrediënten volgens het aantal eieren. Met één doosje van 6 eieren bak je ongeveer 24 pannenkoeken. Dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe groot je pan is, of er veel pannenkoeken mislukken en of je dikke of dunne pannenkoeken bakt. Je kunt het beslag trouwens nog een beetje aanlengen met extra melk (of bier!) als je de pannenkoeken liever dunner hebt, zoals een flensje.

Allemaal goed en wel, maar…

De bovenstaande verhoudingen werken voor gewone, klassieke pannenkoeken. Mag of wil jij om de een of andere reden geen bloem, eieren of melk gebruiken, check dan zeker deze recepten, want pannenkoeken kunnen echt voor iedereen!

Nog vragen over pannenkoeken?

Je weleens afgevraagd …

  • Of je ook pannenkoeken kunt maken met magere melk?
  • Waarom je pannenkoekenbeslag moet laten rusten?
  • Waarom je pannenkoeken altijd aanbakken?
  • Waarom je eerste pannenkoek altijd mislukt?
  • Hoe je luchtigere pannenkoeken bakt?
  • Wanneer je een pannenkoek nu eigenlijk moet omdraaien?
  • Hoe je een grote stapel pannenkoeken warm kunt houden?
  • Of je gewone of zelfrijzende bloem moet gebruiken?
  • Of je de eieren kunt vervangen in pannenkoekenbeslag?
  • Hoe je dunne flensjes maakt?
  • Of je hetzelfde recept kunt gebruiken voor hartige pannenkoeken?
  • Hoe je pannenkoeken opnieuw opwarmt?

Sofie, de bakkoningin van de redactie, beantwoordt jullie meest gestelde vragen over pannenkoeken in deze video.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen