Meest recente artikelen

6 tips voor de beste pannenkoeken

Perfectioneer je flensjes

6 tips voor de beste pannenkoeken Artikel

Staan er vandaag pannenkoeken op het menu? Met onze tips voor de beste pannenkoeken wordt het de beste stapel ooit!

Omdat het zondag- of woensdagmiddag is, er een feestje op til is, er bezoek komt bij de koffie of gewoon omdat je er keihard zin in hebt. Pannenkoeken zijn altijd een feest, en al zeker met deze slimme tips.

Slimme tips voor je pannenkoeken

1. Maak je beslag altijd zelf. Dat is helemaal niet moeilijk, het duurt niet lang en je pannenkoeken zijn áltijd lekkerder dan met een prefab mix of uit een pakje. Gebruik ons basisrecept, en je zit sowieso goed.

2. Klop je beslag met de hand. Als je de mixer gebruikt, wordt je beslag erg taai. Plus: je oefent er je armspieren mee, zo train je die lekkere pannenkoeken er zo weer af!

3. Laat je beslag een halfuurtje rusten. Zo krijgen je pannenkoeken een optimale textuur. Ondertussen kan jij een kopje koffie drinken en de nieuwste Libelle Lekker doorbladeren.

4. Gebruik liefst een gietijzeren pan en wat boter. Gietijzeren pannen hebben een dikke bodem en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Boter maakt de randjes dan weer krokant en goudbruin.

5. Wacht tot er bubbeltjes aan de bovenkant verschijnen en het beslag droog lijkt. Dan pas mag je de pannenkoek omdraaien. Wil je indruk maken op je gezelschap? Gooi 'm dan gerust in de lucht. Toch niet zo zeker van je acrobatische kunstjes? Gebruik dan een spatel.

6. Hou je stapel pannenkoeken warm in de oven op 75°C. Vind je dat pannenkoeken wel heel snel afkoelen? Geen nood: in een warme oven hou je ze op temperatuur.

Tips om je pannenkoeken warm te houden?

In dit filmpje zie je nog eens hoe je 't aanpakt. Smakelijk!

Onze beste recepten voor pannenkoeken

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen