Dit is het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels
Ken je wafels!
In het buitenland staat België bekend om z'n wafels, maar we hebben meer dan één soort om van te smullen. De twee meest populaire zijn Brusselse en Luikse wafels - maar wat is nu juist het verschil?
Brusselse wafels
- Brusselse wafels zijn de wafels die je meestal in een tearoom gaat eten
- zien er strak en rechthoekig uit, en zijn zo'n 3 cm dik
- zijn luchtig en krokant, maar niet heel zoet
- worden van een vers, vloeibaar beslag gemaakt
- worden vaak met een garnituur (boter, poedersuiker, fruit, slagroom …) geserveerd
Luikse wafels
- Luikse wafels eet je meestal uit het vuistje aan een kraam op straat
- hebben eerder een ovale vorm
- zijn veel vaster dan Brusselse wafels en bevatten grove suikerkorrels
- worden van een dik deeg gemaakt dat tot balletjes wordt gerold
- smaken veel zoeter dan Brusselse wafels
- worden meestal zonder garnituur gegeten
Ben je in Brussel en wil je een Brusselse wafel eten? Let dan op: aan de vele kraampjes op straat worden meestal Luikse wafels verkocht, met heel veel garnituur erop. Ook lekker, maar ze hebben niks met Brusselse wafels te maken. Echte Brusselse wafels kun je wel proeven in tearooms in de stad.
Zelf Brusselse en Luikse wafels bakken?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!