Aardappelwafels van een restje puree: zo eten wij onze restjes graag!
Onweerstaanbaar!
Natuurlijk kun je een restje puree gewoon opwarmen, maar als je zin hebt in een iets minder doordeweeks idee, dan stellen wij je deze verrukkelijke aardappelwafels voor. Snel, trendy en een creatieve manier om van restjes puree nog iets verrassends te maken.
Dit heb je nodig voor homemade aardappelwafels
- 500 g aardappelpuree
- 50 g bloem
- 1 groot ei
- 125 g geraspte kaas
- 2 plakjes spek, gebakken en verkruimeld (dat lukt trouwens prima in de microgolfoven: leg de plakjes tussen keukenpapier en laat enkele minuutjes op een hoge stand draaien. Daarna kun je de plakjes moeiteloos verkruimelen)
- kruiden naar keuze (verse bieslook is erg lekker)
- peper en zout
Zo maak je ze
- Meng de aardappelpuree, de bloem, het ei, een eetlepel verse kruiden en peper en zout in een grote kom.
- Vet een wafelijzer in en laat voldoende opwarmen. Geen wafelijzer in huis? Gebruik dan de grillpan! In dit artikel lees je alles over wafels bakken in je grillpan.
- Schep een hoopje van het mengsel in het wafelijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin kleurt (dat duurt ongeveer 3 minuten).
- Als al de wafels gemaakt zijn, verwarm dan de ovengrill voor op 200°C. Bestrooi de wafels met de geraspte kaas en laat smelten onder de grill. Werk af met nog wat verse kruiden en de spekkruimels.
Aardappelwafels: de lekkerste toppings
Kaas en spek scoren altijd, maar je kunt je versgemaakte aardappelwafels met heel wat méér afwerken. Probeer deze toppings eens.
- Gerookte zalm + zure room + bieslook
Lekker fris! Je kunt de bieslook ook vervangen door wat takjes verse dille. - Avocado + spiegelei
Perfect voor gasten met grote honger. - Tomatensalsa + basilicum
Zomerser kan bijna niet! - Tzatziki + lente-ui
Voor wie de Griekse toer wil opgaan. - Gepocheerd ei + hollandaisesaus
Of met andere woorden: eggs benedict op een bedje van aardappelwafels.
Nog méér aardappelwafels
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!