Hoe moet je gebraad opbinden?
Wij tonen hoe het moet
Het moeilijkste aan een gebraad bereiden? Dat is het gebraad opbinden. Wij leggen je uit hoe je het doet en maakten er ook een video over. Zo maak jij vanaf nu steeds het lekkerste gebraad.
Dit heb je nodig
Alles wat je nodig hebt om een gebraad op te binden, is een keukentouw (en je gebraad natuurlijk). Zorg ervoor dat je echt keukentouw koopt, wat niet smelt of verkleurt bij het braden. Klinkt logisch, maar daar gaat het wel eens fout.
Zo doe je het
Voordat je het gebraad gaat opbinden, snij je een flink stuk van het touw. Haal het touw onder je gebraad door en knoop het bovenaan vast. Neem het lange eind van het touw vast, zet het 5 cm verder vast met je vinger en haal het touw onder het vlees door, en vervolgens onder het touwtje bovenaan. Trek aan, en werk zo verder tot op het einde. Wil je zien hoe dit moet? We maakten er een video over.
Video: gebraad opbinden doe je zo
Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!