Oesters gratineren: zo doe je dat
Wij tonen hoe het moet
Oesters gratineren... Het klinkt moeilijker dan het is. Wij verzamelden onze beste tips en recepten en tonen in de video hoe het moet. Zo zet jij voortaan steeds de lekkerste gegratineerde oesters op tafel!
Dit heb je nodig
- geopende oesters
- glazen kom met ijskoud water
- keukenpapier
- grof zeezout
- bakplaat
- een sausje waarmee je de oesters wil gratineren
- bieslook
Oesters gratineren: zo doe je het
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
- Haal de oesters uit de schelp en giet het vocht weg. Spoel ze in ijswater om onzuiverheden te verwijderen en dep ze droog met keukenpapier. Maak ook de holle onderste schelpen schoon.
- Strooi zeezout in een bakblik en leg de schelpen erop zodat ze blijven liggen.
- Leg in elke oesterschelp een oester en schenk er een lepel van je favoriete gratinsaus over.
- Zet 4 minuten in de voorverwarmde oven en zet dan nog 1 minuut de ovengrill aan. Werk af met bieslook.
In deze video tonen we stap voor stap hoe je het doet:
Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.
De lekkerte sausjes om oesters te gratineren
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!