Natalies extra snel weekmenu voor september
Klaar in 20 minuten
Culiredactrice Natalie maakt een lekker en goedgevuld weekmenu dat snel klaar is en bij heel het gezin in de smaak valt.
September is voor gezinnen een heel drukke maand. Met de start van het nieuwe schooljaar, het hervatten van de hobby's en het pendelen naar het werk wordt het 's avonds vaak een echte rush. Daarom zorgt redactrice Natalie voor een extra snel weekmenu voor september.
Natalie: "De voorbije jaren ben ik sterk geworden in supersnel koken. Met twee lagereschoolkinderen die ik van de ene hobby naar de andere fiets, moet het immers écht vlug gaan na schooltijd. 'Wat eten we vandaag?', is hun eerste vraag als ik ze bij de naschoolse opvang oppik. Zodra hun bord op tafel staat, vallen ze aan als een roedel hongerige wolven. Dit weekmenu voor september met 20 minuten-recepten maakt het mij én jou alvast een pak makkelijker bij die drukke septemberstart."
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Maandag: chorizognocchi met pesto en courgette
Tip van Natalie: "Kies voor kant-en-klare pesto van goede kwaliteit. Heb je nog een restje over, smul dat de dag nadien op tijdens de lunch. Doe de gnocchi met een handvol mozzarella in een ovenschaal en zet ze een 10-tal minuten onder de ovengrill voor een krokant korstje."
Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.
Dinsdag: Thaise noedelsalade met pittig gehakt
Tip van Natalie: “Gebruik je waterkoker voor meer dan dat tasje thee. Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water bij en laat 5 minuten weken. Giet de noedels af en spoel ze goed onder stromend water. Het bespaart je enorm veel tijd.”
Woensdag: visrolletjes met wortelpuree en mosterdsaus
Tip van Natalie: “Diepvriesvis is altijd goed om in huis te hebben als het vlug moet gaan. Budgetvriendelijk en snel klaar!”
Donderdag: clafoutis van bloemkool en brie met kaasbroodjes
Tip van Natalie: “Gooi nooit zomaar een oud stokbrood weg. Je kunt er nog heerlijke kaasbroodjes of croutons voor de soep mee maken. Of maal het brood fijn en je hebt je eigen paneermeel.”
Zaterdag: hamburger met gebakken ananas en een radijsslaatje
Tip van Natalie: “Nog een restje ananas over? Gril de plakjes goudbruin en flambeer ze met een scheutje rum. Serveer er een bolletje ijs bij en werk je dessert af met kokosrasp. Perfect voor het weekend.”
Zondag: linguine met broccoli, champignons en bacon
Tip van Natalie: “Ook lekker met bijvoorbeeld krokant gebakken scampi’s in plaats van de baconblokjes.”
Dessert: carrot cake-muffins met roomkaastopping
Tip van Natalie: ““Deze muffins kun je perfect invriezen. Werk ze wel pas daarna af met de roomkaas. Die topping kun je afgedekt trouwens een aantal dagen bewaren in de koelkast, roer de crème dan wel even los voor je ze gebruikt. Wil je de roomkaastopping een extra smaakje geven? Voeg er dan nog wat citroen- of sinaasappelsap aan toe.”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!