Sana kerstmenu met een vleugje luxe
Een feestmenu à la Sandra Bekkari
Haal je graag alles uit de kast? Ga dan voor dit menu met wauw-effect. Helemaal volgens de Sana-methode van Sandra Bekkari.
Voorgerecht: gravad lax met mango-avocadosalsa
Dit feestelijke voorgerecht past ook prima op een brunchbuffet, bijvoorbeeld. Bovendien kun je het bijna helemaal van tevoren maken. De vis moet 12 à 24 uur marineren in de koelkast. En ook de salsa kun je enkele uren vooraf maken.
Hoofdgerecht: kreeft à la nage met Thais slaatje
Een niet zo traditioneel feestgerecht met kreeft. In plaats van groentebouillonblokjes kun je ook bouillonpoeder of zelfgemaakte groentebouillon gebruiken. Ook dit gerechtje kun je grotendeels op voorhand maken.
Dessert: kerststronk met chocolade-cashewcrème
Ja, ook kerststronk kan in een Sana-menu! De bloem waarmee een traditionele buche wordt gemaakt vervangen we door amandel– en havermeel. De structuur zal iets zwaarder zijn, maar dankzij het amandelmeel ook iets sappiger. Zonder suiker en tarwemeel is een biscuit misschien iets minder luchtig… maar niet minder lekker! En als je de cashewnoten heel goed mixt, krijg je een heel zachte crème. De perfecte vervanger voor mascarpone of slagroom.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!