Een zonnig weekmenu van Natalie
Voor het hele gezin!
Laat de zon in je keuken en geniet net zoals redactrice Natalie van kraakverse witte asperges, fijne erwtjes en frisse tuinkruiden.
Lievelingslentekruiden
• Dille. Natalie: "Dille wordt steevast gelinkt aan zalm – meer dan terecht – maar de zoete, anijsachtige smaak past ook bij groene asperges of in een risotto met erwtjes."
• Tuinkers. Natalie:"Pittige tuinkers kun je makkelijk zelf kweken. Deze scheutjes zijn de perfecte afwerking van veel klassieke gerechten. Denk aan steak tartaar, een gekookt eitje of steak met pepersaus."
• Postelein. Natalie: "Het seizoen van postelein is kort, geniet dus nu volop van deze kruidige, ietwat peperachtige groente. Maak er soep van, gebruik hem in een salade of meng hem onder een smeuïge puree. Deze mooie blaadjes zijn een echte lentetopper."
Maandag: gebakken zalm met kruidige topping, wortelen en yoghurtdressing
Dinsdag: salade van gevulde pasta met gegrilde groenten
Natalie: “Gerookte amandelen koop je bij de gespecialiseerde notenhandelaar op de markt.”
Woensdag: toast kannibaal met waterkerssalade
Natalie: “Ik koop de americain kant-en-klaar bij onze slager, maar heb je geduld en een scherp mes, dan kun je de rundertartaar ook zelf bereiden.”
Donderdag: halloumispiesjes van de grill met taboulé en geitenkaasdip
Natalie: “Een klassieke taboulé wordt met massa’s groene kruiden gemaakt, bespaar dus zeker niet op een takje munt of peterselie.”
Vrijdag: Natalies kapsalon
Zaterdag: citroenrisotto met gegrilde gamba’s, venkel en erwtjes
Zondag: gegrilde witte asperges met Gandaham, botersaus en gekookte krieltjes
Natalie: “Reken op 4 à 6 asperges per persoon voor een volwaardige hoofdmaaltijd.”
Dessert: taartjes met crème van witte chocolade en frisse fruitsalsa
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!