Meest recente artikelen

Waarom Karolien Olaerts zo'n fan is van plantaardige kipstukjes

Pluimpje voor vegan

Waarom Karolien Olaerts zo'n fan is van plantaardige kipstukjes Artikel

Karolien Olaerts gebruikt regelmatig plantaardige kipstukjes in haar recepten. Zijn deze echt zo lekker en gezond dat ze de real deal kunnen vervangen? Dit denkt ze erover als voedingsdeskundige.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: waarom is Karolien zo'n grote fan van plantaardige kipstukjes?

Het antwoord van Karolien

"Onze voedingskeuzes hebben een aanzienlijke impact op het klimaat. Dat speelt een grote rol in mijn eigen eetpatroon en ook in de recepten die ik de wereld instuur. Plantaardige kipstukjes zijn een heel toegankelijk, milieuvriendelijk en diervriendelijk alternatief voor echte kip.

Ik zag intussen al veel sceptici overstag gaan! Bovendien zijn de voedingswaarden van quasi alle verschillende merken kipstukjes erg goed: ze zijn heel hoog in eiwitten en vezels, maar arm aan verzadigde vetten. Win-win-win, als je 't mij vraagt."

Recepten met plantaardige kipstukjes

Probeer deze recepten met vegan kipstukjes van Karolien Olaerts. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen