Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste recepten voor confituur

Welke smeer jij het liefst op je boterham?

Dit zijn de populairste recepten voor confituur Artikel

Lente en zomer zijn hét moment om zelf confituur te maken: vers fruit is dan volop verkrijgbaar. Dit zijn de populairste recepten voor confituur op libelle-lekker.be.

1 Rabarberconfituur

Rabarber is een van onze favoriete voorjaarsgroenten. Ja, dat lees je goed: rabarber is eigenlijk een groente, maar we maken er vooral zoete bereidingen mee. Zoals deze confituur. Tip: voeg een klein beetje grenadine toe voor een mooie rode kleur.

Nog meer recepten voor rabarberconfituur vind je hier.

2 Pruimenconfituur

Pruimenconfituur is lekker als je ‘m maakt van pruimen alleen, maar wordt extra bijzonder met grappa erdoor, zoals in dit recept. Geen wonder dat het op nummer twee staat!

3 Rode-bessenconfituur

Rode bessen, aalbessen, ‘jeneverkes‘ … Het maakt niet uit hoe je ze noemt: deze besjes lenen zich prima tot het maken van confituur. Hou je niet van pitjes, dan kies je beter een recept voor rodebessengelei: die wordt gemaakt op basis van alleen het sap.

4 Aardbeienconfituur

De favoriet van veel kinderen én volwassenen. We hebben trouwens nog véél meer recepten voor aardbeienconfituur dan het recept hieronder.

5 Confituur van aardbei en rabarber

Rijp in hetzelfde seizoen (de late lente) én ook nog eens een prima combi.

6 Abrikozenjam

Op vakantie in Frankrijk stoppen aan een stalletje waar ze abrikozen verkopen en thuis meteen confituur van maken: dat is waar dit recept ons aan doet denken!

Hier vind je nog meer recepten voor abrikozenconfituur.

7 Braambessenconfituur

De late zomer, dat is hét moment om braambessenconfituur te maken. Opgelet, plukken in het bos is in België niet toegelaten door het bosdecreet. Braambessen die groeien langs de openbare weg (uiteraard niet op privédomein) mag je wél plukken. Of ga naar een pluktuin als je geen braambessen in je eigen tuin hebt staan.

8 Kweeperengelei

Ze zijn in de winkel niet zo gemakkelijk te vinden, maar als je er vindt, moet je zeker deze gelei eens uitproberen. Niet alleen lekker op de boterham, maar ook bij een stukje kaas of bij koud vlees. Hier vind je nog meer confituren die niet alleen lekker zijn op de boterham.

9 Frambozenconfituur

Nog zo’n klassieker! Heb je zelf geen frambozen in de tuin, dan lukt dit recept ook met diepvriesframbozen: heel wat goedkoper dan grote hoeveelheden verse frambozen kopen.

We hebben trouwens ook een recept voor suikerarme frambozenconfituur.

10 Perenconfituur met gember en vanille

Wil je eens iets speciaals proberen, dan is dit recept een aanrader! Smaakmakers zoals gember, kardemom, kruidnagel en vanille geven de confituur een extra boost.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen