Meest recente artikelen

Pasta kopen of zelf maken: wat is goedkoper?

Wat het makkelijkst is, weet je al... Maar wat is het goedkoopst?

Pasta kopen of zelf maken: wat is goedkoper? Artikel

Een pak pasta van het huismerk in je favoriete supermarkt kost vaak niet veel meer dan een euro. Maar ook de basisingrediënten om het zelf te maken zijn vaak erg goedkoop. Wij zochten uit welke methode het liefst is voor je portefeuille.

Als je wil weten of het goedkoper is om pasta te kopen of om het zelf te maken, kan je rekening houden met verschillende factoren. Zo zijn er natuurlijk de kosten van de ingrediënten, maar je kan ook kijken naar je tijdsinvestering of de apparatuur die je gebruikt.

De pasta die je in de winkel vindt – vooral de gedroogde varianten – is vaak erg goedkoop. Een standaardpak van 500 gram gedroogde pasta kan je in sommige supermarkten zelfs nog voor minder dan een euro kopen, wat het een van de meest betaalbare producten in de schappen maakt.

Daartegenover staat dat zelf pasta maken een heel andere ervaring biedt. Ook hier zijn de ingrediënten – bloem, eieren en een snufje zout – vaak goedkoop. Hoewel deze basisproducten op zich weinig kosten, is het werkje zelf vaak tijdrovend, zeker als je het niet gewend bent. Je hebt er soms ook specifieke apparatuur voor nodig, zoals een pastamachine. Als je die zelf wil aanschaffen, schieten de kosten al snel de hoogte in. De kwaliteit en smaak van zelfgemaakte pasta zijn vaak wel superieur, iets dat veel hobbykoks toch over de streep trekt.

Kijk je puur naar de prijs, dan blijft het goedkoopste pak in de supermarkt wellicht de slimste keuze. Maar hecht je waarde aan versheid, wil je controle over het bereidingsproces en experimenteer je graag? Dan raden we je toch aan om zelf aan de slag te gaan. Het prijsverschil is bijna verwaarloosbaar, maar het resultaat is een wereld van verschil.

Zelf pasta maken

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen