Mag ik een champagnekurk laten knallen?
Of misschien toch beter niet?
Die champagnekurk die met een knal wegschiet, het klinkt misschien feestelijk, maar is het wel goed voor je champagne? En hoe kan je hem misschien dan wél best openen? Je leest het hier.
Hoe spectaculair het ook mag klinken, het mag niet! De mousserende wijn verliest daardoor sneller zijn bubbels en de knaltechniek laat aan stijl ook nogal te wensen over.
Juist ontkurken doe je zo
Hou met je duim de kurk tegen terwijl je de wikkel en het muilkorfje losschroeft. Hou de kurk en eventueel het muilkorfje voor extra grip tegen met je ene hand, terwijl je met je andere hand de fles onderaan zachtjes draait, en niet omgekeerd! Laat de kurk zachtjes loskomen tot je een kleine zucht hoort, de zogenaamde 'soupir érotique'.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!