Ilse Kookt: Konijn met pruimen nét iets anders
Onbekend is onbemind en dat geldt zéker voor konijn als ingrediënt. Ilse D'Hooghe geeft je inspiratie om eens konijn op een andere manier klaar te maken.
- Konijnenfilets worden uit de rug van het konijn gesneden. In reepjes of malse blokjes is zo'n filet een perfecte vervanger van kip en ideaal voor in de wok of in salades.
- Je kunt ook voor een hele konijnenrug kiezen. Leg het vlees op een ovenplaat en voeg er je favoriete herfstgroenten aan toe. Een halfuur in de oven en klaar is je alternatief voor het traditionele gebraad.
- Konijnenbouten of –schouders kun je verwerken in stoofpotjes, 'naturel' braden of grillen. Na ongeveer 40 minuten gaartijd kun je ze botermals serveren.
- En uiteraard kun je ook kiezen om een heel konijn op de traditionele manier klaar te maken.
Het vlees van een konijn is niet enkel mals, maar ook sappig, mager en bijzonder licht verteerbaar. Met een vetgehalte van 9 g per 100 g valt het konijn onder de magere vleessoorten. Zin in meer konijn? Op konijn.be vind je meer informatie over de voedingswaarden, kwaliteitsgarantie, aankooptips en bewaartips van konijn.
Ook deze recepten laten konijn schitteren als ingrediënt