De perfecte pannenkoeken: zo mislukken de jouwe nooit meer!
Wij hebben de oplossingen
Perfecte pannenkoeken bakken? Dat kan, maar dan moet je wel enkele obstakels ontwijken. Met onze tips lukt het je sowieso!
Is je deeg niet mooi glad?
Het is niet zo erg wanneer er nog een paar klonters in je beslag zitten. Ze gaan er meestal uit wanneer je aan het bakken gaat. Wil je ze er zoveel mogelijk uitkloppen? Dan kan je je beslag over twee aparte potten verdelen en dus eigenlijk in twee keer roeren.
Hoe krijg je het deeg mooi over de hele pan verdeeld?
Allereerst moet je er op letten dat je pan én de olie of boter goed heet zijn. Wanneer je het deeg in de pan doet, doe je dat best met de pan van het vuur af. Hou de pan iets schuin. Lukt het nog niet? Doe dan een beetje melk door het deeg. De pannenkoek moet dan wel iets langer bakken.
Worden je pannenkoeken snel donkerbruin?
Niemand wil verbrande pannenkoeken. We hebben hier een heel eenvoudige oplossing voor: bak je pannenkoeken in olie in plaats van in boter. Toch een boterfanaat? Zet je vuur dan iets lager. Je pannenkoeken zullen mooi goedbruin uit de pan komen.
Is het omdraaien van je pannenkoek een ramp?
Ze in de lucht omflippen is niet aan iedereen besteed. Gelukkig kun je het ook met een deksel doen.
- Neem een deksel dat ongeveer even groot is als je pan.
- Wanneer je pannenkoek aan de onderkant bruin is, schuif je hem op het deksel.
- Zet je pan omgekeerd op het deksel en draai alles om.
Nog meer vragen over pannenkoeken?
Bekijk dan zeker dit filmpje waarin redactrice Sofie de meest gestelde vragen over pannenkoeken bakken beantwoordt. Je kunt alles nalezen in dit artikel.
En dan nu … bakken maar!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!