Pannenkoeken met appel: 16 overheerlijke recepten
Topcombo!
De ultieme comfortfood? Warme appelpannenkoeken. Ze zijn vaak zelfs een tikje gezonder dan de gewone flensjes, want door het zoete fruit hoef je minder suiker toe te voegen of op je pannenkoek te strooien. Klaar voor wat appelpannenkoekenfun? Ontdek onze tips en recepten voor pannenkoeken met appel.
Zo bak je heerlijke appelpannenkoeken
- Bereid je appeltjes voor terwijl je pannenkoekenbeslag staat te rusten. De beste appels zijn braeburn, jonagold of kanzi. Die zijn stevig en tegelijk een beetje zuur. Schil ze zodat ze goed aan het beslag blijven plakken.
- Verwijder het klokhuis en snij de appels in plakjes van 3 mm dik. Bak de plakjes kort aan beide kanten goudbruin in wat boter en bestrooi ze met een beetje suiker. Leg ze op een bord.
- Giet vervolgens wat beslag in je warme pannenkoekenpan en leg er 2 à 3 plakjes appel op. Giet er nog een klein beetje beslag over. Laat zachtjes bakken tot het beslag gestold is en draai om. Bak ook de andere kant goudbruin.
Lees ook…
- Gezonde pannenkoeken? Het kan!
- Zo bak je de perfecte pannenkoek
- Pannenkoeken voor iedereen, ook voor wie allergisch is
- Yummy bananenpannenkoekjes
- Crêpes, pannenkoeken, flensjes of pancakes: wat is het verschil?
16 recepten voor pannenkoeken met appel
Met deze extra lekkere appelpannenkoeken maak je vast vrienden. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.