Pannenkoeken met appel: 15 overheerlijke recepten
Overheerlijke combinatie
Het ultieme comfortfood? Warme pannenkoeken met appel. Ze zijn vaak zelfs een tikje gezonder dan gewone pannenkoeken, want door de zoete appel hoef je minder suiker toe te voegen of op je pannenkoek te strooien. Klaar voor wat pannenkoekenfun?
Zo bak je heerlijke pannenkoeken met plakjes appel erin
Bereid je appeltjes voor terwijl je pannenkoekenbeslag staat te rusten. De beste appels voor pannenkoeken met appel zijn braeburn, jonagold of kanzi. Die zijn stevig en een beetje zuur. Schil ze zodat ze goed aan het pannenkoekenbeslag blijven plakken. Verwijder het klokhuis en snij de appels in plakjes van 3 mm dik. Bak de plakjes kort aan beide kanten goudbruin in wat boter en bestrooi ze met wat suiker. Leg ze op een bord.
Giet wat beslag in je warme pannenkoekenpan en leg er 2 à 3 plakjes appel op. Giet er nog een klein beetje beslag over. Laat zachtjes bakken tot het beslag gestold is en draai om. Bak ook de andere kant goudbruin.
Lees ook…
- Gezonde pannenkoeken? Het kan!
- Zo bak je de perfecte pannenkoek
- Pannenkoeken voor iedereen, ook voor wie allergisch is
- Yummy bananenpannenkoekjes
- Crêpes, pannenkoeken, flensjes of pancakes: wat is het verschil?